Виставка-конкурс "Писанка, як сонечко світить навесні"

2023-04-13

/Files/images/vistavka-konkurs_pisanka_yak_sonechko_svtit_navesn/огрг.png

У кожній українській родині знають, що Великдень - одне з найбільших й найшанованіших після Різдва християнських свят.
Дорослі і малі із настанням весни чекають цього свята.
У навчальному закладі організовано святкову виставку під назвою "Писанка, як сонечко світить навесні". Впродовж березня-квітня здобувачі освіти та батьки створювали неповторні великодні писанки, віночки, кошики, які замайоріли барвами, що підіймають настій в очікуванні свята Воскресіння Господнього. Учасники виставки писанок зуміли передати великодній настрій всій шкільній родині.

Коли береш писанку у руки, розумієш: це справжнє маленьке диво! І мимоволі поринаєш у далеке минуле українського народу. Писанку справедливо називають твором-мініатюрою, іноді це унікальний шедевр народного мистецтва. Писанка - це мініатюрний символ Життя. У писанкових орнаментах усе взаємно - пов'язане й цілісне. Символічні зображення неможливо сьогодні розшифрувати за допомогою слова, бо вони вже генетично ввійшли у свідомість нашаго етносу.

Здобувачі освіти 1-11 класів, педагоги, батьки представили свої творчі роботи, присвячені тематиці Великодніх свят: «Великодні мінідерева”, композиції,«Писанки-сонце», Великодні янголятка (ляльки з ниток)«Великодні сувеніри» - писанки – мотанки.

/Files/images/vistavka-konkurs_pisanka_yak_sonechko_svtit_navesn/2.jpg

/Files/images/vistavka-konkurs_pisanka_yak_sonechko_svtit_navesn/1.jpg/Files/images/vistavka-konkurs_pisanka_yak_sonechko_svtit_navesn/3.jpg/Files/images/vistavka-konkurs_pisanka_yak_sonechko_svtit_navesn/4.jpg/Files/images/vistavka-konkurs_pisanka_yak_sonechko_svtit_navesn/7.jpg/Files/images/vistavka-konkurs_pisanka_yak_sonechko_svtit_navesn/изображение_viber_2023-04-12_19-50-28-321.jpg

З великою вірою в успішну роботу пропонуєио педагогам, батькам, здобувачам освіти навчального закладу взяти участь у довгостроковому проєкті «Апшанська писанка», який стартує у квітні цього року.

Мета проєкту: ознайомити дітей і мешканців Великобичківської територіальної громади з апшанськими (верхньоводянськими) народними звичаями святкування Великодня; дослідити символіку Великодніх писанок, кольористику села В.Водяне ; залучити дітей і мешканців громади до пошукової краєзнавчої роботи; відроджувати звичаї та обряди українського народу; формувати усвідомлене ставлення до свят та бажання брати в них участь; виховувати любов до рідного краю.

Кiлькiсть переглядiв: 32

Коментарi